image

Bouw in volle gang! Ontdek de allerlaatste eengezinswoning met uitgebreid afwerkingspakket.
Schrijf je nu in of bel direct de makelaar!

Nieuwsberichten

Kennismaken: dit zijn jouw makelaars

Thekla Trouw en Mark Scheele werkten al eerder samen aan een nieuwbouwproject. Nu, 25 jaar later, pakken deze ervaren makelaars ook de verkoop van Zuyderkroon samen op. Met enthousiasme vertellen ze wat ze voor jou kunnen betekenen én wat ze van de nieuwe wijk vinden. Mark trapt af.

“Ik ben erg gecharmeerd van de architectuur. Echt een mooie stijl.” “Daar sluit ik me bij aan. Prachtig inderdaad, vooral ook die variatie”, zegt Thekla.  Laatst reed ik door de wijk en toen viel me op dat alles klopt. Van de ruime opzet tot het dorpse karakter, het groen rondom en de basisschool die er komt. De brede straten en grote kavels zorgen ervoor dat je in je huis privacy ervaart.”

Enthousiast over de wijk
Mark: “Ik vind de ligging ook een grote plus en ik niet alleen. Ik zie veel kopers uit de regio. Ze zijn blij verrast dat ze hier zo dicht bij alle grote steden in een dorpse setting kunnen wonen. En hoe leuk is het dat mensen aan wie ik ooit een nieuwbouwwoning verkocht, nu doorstromen binnen hun eigen wijk? Koningskwartier is kinderrijk en dat trekt veel jonge gezinnen, maar we zien ook oudere mensen die kiezen voor een levensloopbestendige woning of appartement, zodat ze dicht bij hun kinderen en kleinkinderen kunnen wonen. Mooi toch, zo wordt een wijk volwassen én divers.”

Tips voor belangstellenden
De belangstellenden zijn razend enthousiast, vertellen de makelaars. “ Ze kunnen niet wachten en vragen hoe ze zich kunnen voorbereiden. Wij adviseren altijd om een financiële verklaring te laten maken. Die is nodig als je je inschrijft op een bouwnummer. Jeroen Nieuwenhuizen, van de Hypotheekshop Zuidplas, kan deze verklaring gratis maken. Uiteraard ben je als koper vrij je eigen adviseur te selecteren. Daarbij is het belangrijk dat je tijdens de pre-sale tijdig je voorkeur doorgeeft én bij daadwerkelijke inschrijving duidelijk je 1e en 2e voorkeur doorgeeft. Op die manier kunnen we zoveel mogelijk mensen blij maken.”

Tijd voor jou
Mark en Thekla kijken er enorm naar uit je te ontmoeten en je te begeleiden van woondroom naar droomhuis. “We leven ons in en begeleiden iedereen van A tot Z, zodat het kopen van een nieuwbouwhuis leuk en zorgeloos wordt”, zegt Thekla. Mark vult aan: “Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen. Ze komen blij binnen en wij zorgen ervoor dat ze nog blijer de deur uitgaan.”

Wil jij meer weten over Zuyderkroon? Bel of mail naar Thekla of Mark. De makelaars kunnen je ook helpen met een gratis waardebepaling van je huidige woning.

 

Contactgegevens
Makelaars

Foto

Thekla Trouw
VASTGOEDPROFESSIONAL
06 55 69 99 99
thekla@zuyderkroon.nl

 
Foto

Mark Scheele
SCHEELE MAKELAARS
0180 315 544
info@scheele.nl

 

Zo creer je dorpse variatie

Richard van Tiggele van Venster Architekten maakte het ontwerp van Zuyderkroon. Zijn architectenbureau heeft geen specifieke signatuur, maar het team is wel heel sterk in het vertalen van de locatie en de wensen vanuit een stedenbouwkundig plan, naar een treffend ontwerp.

In dit geval lag er de uitgesproken wens Zuyderkroon een dorpse, landelijke sfeer mee te geven. Afwisseling is daarin essentieel, maar dan wel zonder het eenduidige gevoel te verliezen. Wie nu de beelden bekijkt, ziet dat Richard erin geslaagd is bijna elke woning een eigen gezicht te geven. Hij neemt je mee in zijn verhaal.

Ieder huis een eigen gezicht
“De positie van de huizen lag vast. Aan mij de vraag om hier gezicht aan te geven. Dat deed ik met plezier. Fase 1 van Zuyderkroon ligt op een heel aantrekkelijke plek. Veelal kijken de bewoners uit op het groen en de tuinen zijn ook afgezoomd met groene hagen. Met verschillende kleuren gevelsteen in de gevel heb ik al veel diversiteit kunnen creëren. Daarbij heb ik afwisselend traditionele ontwerpelementen toegepast en daarmee elke woning een eigen gezicht gegeven. Waar de ene woning een erker heeft, wordt de ander gesierd door een luifel boven de voordeur, een grote overstek en/of luiken. Ook zijn er woningen met openslaande deuren aan de voorzijde en de woningen met tuitgevel hebben een bijzondere makelaar in de nok van de tuitgevel.”

Laat je verrassen
Als je straks door de wijk loopt, word je verrast, doordat op zichtlocaties een bijzondere woning of een woning met opvallende details staat. Deze eyecatchers zorgen voor herkenning en dat maakt dat je je sneller thuis voelt én dat kinderen gemakkelijk hun weg kunnen vinden. Ook door de prachtige details in het metselwerk is er elke keer wat nieuws te zien. Richard: “Op sommige plaatsen heb ik hoge rollagen boven de ramen of sierstenen naast de kozijnen ontworpen, vaak is de voordeur geaccentueerd en de witte woningen zijn voorzien van spekbanden. Alles bij elkaar levert dit het gewenste dorpse beeld.”

De toekomst
“Het lijkt me leuk om hier straks een rondje te lopen en te zien hoe mensen genieten van hun woning. Dat ze trots zijn op de plek waar ze wonen. Ik krijg altijd een blij gevoel als ik na een paar jaar terugkom op de plek en ik zie dat het groen in de voor- en achtertuinen flink gegroeid is en het ontwerp decor is geworden van het leven van de mensen die er wonen.”

Kwaliteit die je ook over 20 jaar nog ervaart

Achter de ontwikkeling van Zuyderkroon gaat een bevlogen Van Wijnen-team schuil. Ontwikkelaars Lee Pors en Erik Jan de Jong en verkoopmanager Marit van Ree hebben allemaal hun eigen expertise en ervaring en die brengen ze met plezier in. Alles om ervoor te zorgen dat Zuyderkroon een heerlijke wijk wordt om te wonen, niet alleen nu, maar ook over 20 jaar! Samen laten de drie hun licht schijnen op Zuyderkroon. Erik Jan trapt af.

“Ik ben vanaf het begin bij deze ontwikkeling betrokken. Geweldig om te doen, want hiermee kunnen we laten zien wat we als Van Wijnen allemaal in huis hebben om een hoogwaardige, inclusieve wijk te maken met veel groen en een enorme diversiteit aan woningen en prijsklassen. We maken gebruik van beproefde woonoplossingen en werken met duurzame materialen. Daarbij gaat heel veel aandacht uit naar de inrichting van de openbare ruimte en de overgangen tussen privé en openbaar. De architect heeft zich laten inspireren door de architectuur uit het dorp, waardoor de dorpse sfeer van Zevenhuizen zijn weg vindt in Zuyderkroon. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat de wijk tot in de lengte van dagen de kwaliteit krijgt en behoudt die we nu creëren.”

Een waardig sluitstuk
Lee vult hem aan. “Ik werk nog niet zo lang bij Van Wijnen, maar vanaf het begin ben ik enthousiast over de passie van dit bedrijf, die direct merkbaar is in de ontwikkeling van dit project. Inmiddels trek ik voor Zuyderkroon de kar, en bijna dagelijks heb ik overleg met Erik Jan en Marit. Toen ik met het project startte, ben ik op de locatie geweest. Wat mij opviel, is dat je hier dorps woont tussen weidse velden met veel natuur in de buurt én dat je door de goede ligging zo in de grote omliggende steden bent. Echt een heel interessante plek die direct aansluit bij het populaire Koningskwartier. Met de realisatie van Zuyderkroon is deze gebiedsontwikkeling voltooid. Mensen die kiezen voor Zuyderkroon wonen dus vanaf dag één heerlijk ontspannen in een wijk die helemaal af is.”

Jong en ouder, gezin, stel en singles vinden hier een thuis
“Als deze woningen zijn opgeleverd, is de nieuwe basisschool ook af”, vertelt Marit. “Ideaal dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Zuyderkroon wordt kinderrijk, maar ook jonge stellen en ouderen gaan hier een thuis vinden doordat er naast rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige woningen komen. De verkoop knippen we op in delen, maar voor de bouwvak willen we eigenlijk alles in verkoop hebben gebracht. De appartementen worden verkocht aan een belegger en als sociale huurwoning aangeboden.”

Beproefd en uitontwikkeld concept
In Zuyderkroon komen woningen van het woonproduct FIJN wonen en woonoplossing WIJ wonen. Daarvan is de techniek uitontwikkeld, zodat hoge kwaliteit, duurzaamheid en comfort gegarandeerd zijn. Marit, Lee en Erik Jan zijn enthousiast over beide woonproducten: “FIJN wonen staat voor een huis dat onder ideale omstandigheden in de fabriek wordt gemaakt en op locatie in elkaar wordt gezet. Met deze woningen kunnen we hoge kwaliteit bieden en kosten reduceren. De bouwtijd is veel korter dan bij traditionele bouw. Bij WIJ wonen komt het casco ook uit de fabriek, en wordt de woning op de bouwplaats in traditionele zin afgewerkt. Door het opbouwen van de woningen in de fabriek, wordt de hoogste kwaliteit gehaald. Bij WIJ wonen worden meer opties aangeboden. De bouwtijd is wel langer dan bij FIJN wonen, maar korter dan bij traditionele bouw.” Marit vult aan: “FIJN wonen komt in de volgende fase. Fase 1 betreft alleen woningen van het WIJ wonen-concept.”

Over 20 jaar
“Als we over een jaar of 20 nog eens een rondje lopen, hopen we dat we zien dat iedereen zich de wijk eigen heeft gemaakt, dat het voelt als thuis. Een plek om trots op te zijn en die met de jaren alleen maar mooier wordt. Via deze weg wensen we de kopers van een huis in Zuyderkroon alvast veel woonplezier.”

Alle woningen zijn uitverkocht!

Inschrijven
Foto