14-04-2022

Kwaliteit die je ook over 20 jaar nog ervaart

Achter de ontwikkeling van Zuyderkroon gaat een bevlogen Van Wijnen-team schuil. Ontwikkelaars Lee Pors en Erik Jan de Jong en verkoopmanager Marit van Ree hebben allemaal hun eigen expertise en ervaring en die brengen ze met plezier in. Alles om ervoor te zorgen dat Zuyderkroon een heerlijke wijk wordt om te wonen, niet alleen nu, maar ook over 20 jaar! Samen laten de drie hun licht schijnen op Zuyderkroon. Erik Jan trapt af.

“Ik ben vanaf het begin bij deze ontwikkeling betrokken. Geweldig om te doen, want hiermee kunnen we laten zien wat we als Van Wijnen allemaal in huis hebben om een hoogwaardige, inclusieve wijk te maken met veel groen en een enorme diversiteit aan woningen en prijsklassen. We maken gebruik van beproefde woonoplossingen en werken met duurzame materialen. Daarbij gaat heel veel aandacht uit naar de inrichting van de openbare ruimte en de overgangen tussen privé en openbaar. De architect heeft zich laten inspireren door de architectuur uit het dorp, waardoor de dorpse sfeer van Zevenhuizen zijn weg vindt in Zuyderkroon. Alles bij elkaar zorgt dit ervoor dat de wijk tot in de lengte van dagen de kwaliteit krijgt en behoudt die we nu creëren.”

Een waardig sluitstuk
Lee vult hem aan. “Ik werk nog niet zo lang bij Van Wijnen, maar vanaf het begin ben ik enthousiast over de passie van dit bedrijf, die direct merkbaar is in de ontwikkeling van dit project. Inmiddels trek ik voor Zuyderkroon de kar, en bijna dagelijks heb ik overleg met Erik Jan en Marit. Toen ik met het project startte, ben ik op de locatie geweest. Wat mij opviel, is dat je hier dorps woont tussen weidse velden met veel natuur in de buurt én dat je door de goede ligging zo in de grote omliggende steden bent. Echt een heel interessante plek die direct aansluit bij het populaire Koningskwartier. Met de realisatie van Zuyderkroon is deze gebiedsontwikkeling voltooid. Mensen die kiezen voor Zuyderkroon wonen dus vanaf dag één heerlijk ontspannen in een wijk die helemaal af is.”

Jong en ouder, gezin, stel en singles vinden hier een thuis
“Als deze woningen zijn opgeleverd, is de nieuwe basisschool ook af”, vertelt Marit. “Ideaal dat kinderen in hun eigen wijk naar school kunnen. Zuyderkroon wordt kinderrijk, maar ook jonge stellen en ouderen gaan hier een thuis vinden doordat er naast rijwoningen, vrijstaande woningen en twee-onder-een-kapwoningen en levensloopbestendige woningen komen. De verkoop knippen we op in delen, maar voor de bouwvak willen we eigenlijk alles in verkoop hebben gebracht. De appartementen worden verkocht aan een belegger en als sociale huurwoning aangeboden.”

Beproefd en uitontwikkeld concept
In Zuyderkroon komen woningen van het woonproduct FIJN wonen en woonoplossing WIJ wonen. Daarvan is de techniek uitontwikkeld, zodat hoge kwaliteit, duurzaamheid en comfort gegarandeerd zijn. Marit, Lee en Erik Jan zijn enthousiast over beide woonproducten: “FIJN wonen staat voor een huis dat onder ideale omstandigheden in de fabriek wordt gemaakt en op locatie in elkaar wordt gezet. Met deze woningen kunnen we hoge kwaliteit bieden en kosten reduceren. De bouwtijd is veel korter dan bij traditionele bouw. Bij WIJ wonen komt het casco ook uit de fabriek, en wordt de woning op de bouwplaats in traditionele zin afgewerkt. Door het opbouwen van de woningen in de fabriek, wordt de hoogste kwaliteit gehaald. Bij WIJ wonen worden meer opties aangeboden. De bouwtijd is wel langer dan bij FIJN wonen, maar korter dan bij traditionele bouw.” Marit vult aan: “FIJN wonen komt in de volgende fase. Fase 1 betreft alleen woningen van het WIJ wonen-concept.”

Over 20 jaar
“Als we over een jaar of 20 nog eens een rondje lopen, hopen we dat we zien dat iedereen zich de wijk eigen heeft gemaakt, dat het voelt als thuis. Een plek om trots op te zijn en die met de jaren alleen maar mooier wordt. Via deze weg wensen we de kopers van een huis in Zuyderkroon alvast veel woonplezier.”